רום נחשב למשקה אלכוהולי חזק, בבקבוק רום יש ריכוז של ארבעים אחוז אלכוהול. הרום מופק ממיץ של קנה סוכר. טעמו של הרום מעט מתקתק וריחו דומיננטי. מקור הרום הוא באיים הקריביים ככל הנראה בברבדוס. אולם כיום גם הודו ואוסטרליה מייצרות רום כמו גם דרום אמריקה. הסיבה שמקורו של הרום הוא באיים הקריביים טמונה בנגישות ובשכיחות של קנה הסוכר.
סוגים שונים של רום
- רום כהה | Dark Rum - הרום הכהה נעשה בזיקוק דודי כפול. ומאחר שהוא מגיע לכדי 70% אלכוהול מוהלים אותו במים – פעמיים! עד שהוא מגיע ל-40%. את ציבעו הכהה מקבל הרום הכהה מתהליך היישון מחביות עץ האלון, עיתים מוסיפים לו מעט קרמל כדי להכהותו עוד.
- רום בהיר |Light Rum - הרום הבהיר מזוקק בתהליך של זיקוק רציף, אשר בסופו הוא מגיע ל-94% אלכוהול. בדיוק מסיבה זו נמהל הרום בהרבה מים יחסית עד שמגיעים לריכוז האכוהול הרצוי, ל-40%.
- רום זהוב | Gold Rum - רום זהוב עובר גם כן תהליך של זיקוק רציף. בדומה לרום הבהיר, מגיע לכדי 94% אלכוהול. צבעו הזהוב הוא הוא תוצר של הוספת קרמל המשווה לו את מראהו הזהבהב.
.
ייצור הפקת רום
כאמור, רום מופק מדבשה או ממיץ קנה סוכר. כשמסובר בקנה סוכר, אז תחילה מנקים אותו ומכניסים אותו למיכל צנטרפוגלי, שבמהלכו קני הסוכר נשברים. למיכל הצנטרפוגלי יש חורים, ממנו נשפך נוזל הסוכר. נוזל זה נקראMolasses , מולסה. למולסה שהתרכזה מוסיפים מים ושמרים כדי שיתססו. חשוב לבחור שמרים מתאימים, בהתאם לסוג הרום שרוצים לייצר. יש שמרים המביאים לתסיסה איטית ובעזרתם מפיקים את הרום הכהה ויש שמרים המובילים לתסיסה מהירה ואיתם מפיקים את הרום הבהיר. בסוף התהליך המוסלה מכילה בערך 7% אלכוהול ומועברת לתהליך של זיקוק. זיקוק רציף במקרה של רום בהיר וזיקוק דודי כפול במקרה של רום כהה. אח"כ, על פי רוב, עובר הרום תהליך יישון במהלך של שנה וכדי שציבעו יהפוך זהוב או כהה מוסיפים לו קרמל שגם משפיע על טעמו של הרום.
.
אופן ההגשה
- רום עם קרח – מגישים בכוס אולד פאשיין
- רום בתוספת משקה קל – עם קרח בכוס הייבול כאשר המשקה הקל מוגש בנפרד
- רום בהיר, ללא כל תוספת – מגישים בשוט
- רום כהה, ללא כל תוספת מוגש בכוס סניפטר
- רום כהה בתוספת משקה קל - עם קרח בכוס הייבול כאשר המשקה הקל מוגש בנפרד
- רום זהוב ללא כל תוספת – מגישים בשוט
- רום זהוב בתוספת משקה קל - עם קרח בכוס הייבול כאשר המשקה הקל מוגש בנפרד
- רום זהוב, ללא כל תוספת – מגישים בשוט
.
רום ומותגיו
- מאיירס | Mayers - מותג מאוד ידוע של הרום, המיוצר בג'מייקה ומגיע בגירסאת Dark Rum
- קפטן מורגן | Captain Morgen - אחד מן הרומים הנמכרים ביותר, מקורו בפורטו ריקו והוא מגיע בגרסאות Dark Rum, Light Rum ו- Spicy Rum
- בקרדי | Bacardi - זהו הרום הנמכר והמוכר ביותר. הוא מיוצר בפורטו ריקו ומגיע בגרסאות של Light Rum, Gold Rum, Dark Rum ו- Spicy Rum
- הוואנה קלאב | Havana Club - סוג של של רום מיוצר כמצופה בקובה ומגיע בגרסאות Light Rum, Gold Rum ו- Dark Rum.
- סיינט ג'יימס|saint James -רום המיוצר במרטיניק ומגיע בגרסאת Dark Rum כמו גם בגרסאת ה- Light Rum
.
קוקטיילים ידועים המבוססים על רום
- קובה ליברה |Cuba Libre - אחד הקוקטיילים האהובים ביותר והנמכרים ביותר. מוזגים 1.5 מנות רום בהיר Light Rum לתוך כוס הייבול, מוסיפים 3 קוביות קרח וקוקה קולה. מערבבים.
- מוחיטו |Mojito - 2-3 גבעולי נענע, חצי כוס לימון או ליים, שוט של רום, מעט סודה, קרח ושלוש כפיות סוכר – מערבבים את הסוכר עם הליים, במידה ואין ליים ויש לימון מועכים את הלימון. אחר כך מוסיפים את גבעולי הנענע וגם אותם מועכים, מוסיפים רום, מעט סודה ואת הקרח. את המשקה מגישים בכוס הייבול
- Daiquiri |דאקירי - מערבבים בבלנדר שתי מנות של רום בהיר, כפית אבקת סוכר ומנה של ליים או לימון. ניתן להוסיף קרח כתוש ופרי. ומוזגים לכוס קוקטייל.
.
קצת על ההיסטוריה של משקה הרום
כבר בסין והודו התחילו לעשות שימוש בקנה הסוכר לצורך הפקת משקאות אלכוהולים אולם את הרום גילו עבדים בקריביים. אותם עבדים הבינו כי ניתן להתסיס קנה סוכר ודבשה פעמיים וכך להפיק את המשקה.
אט אט התפשט הרום בעולם ליבשת אמריקה והביאה להקמתם של מזקקות רום ופתחה צוהר לסחר בין אמריקה לקריביים. המחסור בכוח האדם שחוו אותם מזקקות הביאו את בעלי המזקקות לקנות עבדים תמורת בקבוקי רום. עיתים היו שודדי ים פושטים על ספינות סחר שהיו מלאות ברום, ובוזזים את הספינות זו כנרהא גם הסיבה שבעתייה החלו המיתוסים על על שודדי הים והרום.
הבהרה
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!