תענוגות החיים מזמנים לנו מדי פעם הפתעות נעימות. גם כשאנו רגילים לפנק את עצמנו עם אוכל טוב או משקה איכותי, עדיין אין כמו התחושה של משקה אלכוהולי עשיר וטעים שמתחלק לנו בגרון. אם חשבתם שניסיתם וטעמתם הכל, הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה ולרקוח לעצמכם משהו חדש ומרענן. נסו קוקטייל אספרסו
עם רום והיכונו לתענוג.
•האפקט הממריץ של הקפה עם ההשפעה של האלכוהול יוצר תחושה נעימה
•שילוב הטעם המריר של האספרסו עם המתיקות של הרום הוא מעולה
•המרקם הסמיך והחלק של שני המשקאות משתלב יחד להפליא
רום הוא משקה אלכוהולי שטומן בחובו ניחוחות וטעמים משכרים. למרות שניתן למצוא בשווקים ובחנויות האלכוהול רום שמקורו בדרום אמריקה, בהודו ואפילו באוסטרליה, המשקה המקורי הומצא בברבדוס שבאיים הקריביים. המשקה אשר מופק מקני סוכר, מתהדר במתקתקות חלקלקה ומשתלב נפלא במגוון קוקטיילים וכן עם אספרסו.
ריכוז האלכוהול ברום גבוה במיוחד, מה שמבטיח ש'תתפסו ראש' בקלות משתיית המשקה. עם 40 אחוזי אלכוהול במשקה וטעם מפנק במיוחד, רום מהווה בסיס מושלם להכנה של קוקטיילים רבים. לרוב, השילוב של טעמים פירותיים עם רום עובד נהדר, אך לאניני הטעם כדאי מאוד להתנסות גם בשילובים מתוחכמים יותר עם שלל טעמים נוספים, כגון קפה.
התחקות אחר מקורות הקפה לוקחת אותנו אל אתיופיה, שם התגלו לראשונה תכונותיהם הממריצות של פולי הקפה לפני יותר מ-500 שנה. באופן מסורתי הכנת הקפה מושתתת על טחינת פולי הקפה ובישולם. ההמצאה של מכונות אספרסו
בתחילת המאה שעברה, אפשרה את בואו לעולם של משקה האספרסו האהוב.
כל ספל אספרסו מתחיל את דרכו מפולי קפה איכותיים. מטעי קפה ברחבי העולם מניבים פולים במגוון רחב של טעמים, ניחוחות ועוצמות. הפולים עוברים תהליך קלייה קפדני ולאחר מכן נטחנים לכדי אבקה שממנה מפיקים את הקפה באמצעות מכונת אספרסו. חובבי הקפה מוזמנים ליהנות מתערובות קפה שיוצרות בליל של טעמים מרחבי העולם בתוך כל ספל.
אלכוהול וקפה מהווים שילוב מוצלח במיוחד גם במסגרת משקאות חמים וגם בתור קוקטיילים קפואים. מגוון השילובים הוא מכובד ביותר ומציע בן היתר שילוב של קפה ו-וודקה, קפה וליקר אייריש קרים, קפה עם וויסקי, קוקטיילים נימוחים של ליקרים קרמיים כמו ליקר שוקולד עם קפה וכמובן גם שילוב מרטיט של קפה עם רום.
כדי לרקוח קוקטיילים חלומיים, יש כמה מצרכים שכדאי להחזיק בביתכם. בר מצויד במגוון משקאות הוא חובה. מכונת אספרסו ותערובת קפה משובח הם עוד מצרך שאי אפשר לוותר עליו, ולבסוף אין לשכוח את כלי המקצוע - שייקר ובלנדר להכנת קוקטיילים.
אתם ודאי מורגלים בלגימת קוקטיילים מתוך כוס זכוכית גבוהה ומקושטת, אבל יש גם דרך אחרת ומהנה לא פחות לצריכת האלכוהול שלכם. תיבול ספל הקפה שלכם במעט חיזוק אלכוהולי יהפוך את הפסקת הקפה לחגיגה. ערבבו מעט אספרסו עם חלב מוקצף ליצירת קפה הפוך אוורירי, מזגו פנימה מעט רום וליקר שוקולד ותקבלו פינוק יחיד במינו.
הבסיס מאחורי כל קוקטייל קפה הוא פשוט במיוחד: חופן קרח כתוש, מנת רום, מכונת קפה, מעט מהליקר החביב עליכם יחד עם קצת חלב ושוט כפול של אספרסו – כל אלו יוצרים קוקטייל חלומי בטעם בלתי נשכח.
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!