ערק

תוכן [ הסתר ]

ערק הוא בלי שמץ של ספק אחד המשקאות האלכוהוליים האהובים ביותר שאנו מכירים בישראל. אנשים בכל הגילאים ומכל המקומות אוהבים לשתות ערק, המחיר שלו נוח יחסית לכל כיס, ויש תמורה מעולה עבור מה שמשלמים. אפשר לשתות את הערק נקי בלי שום תוספת או לשלב אותו בקוקטיילים שונים, ויש גם ערק בטעמים שונים כמו רימונים או לימונים. אם גם אתם מחובבי הערק, כדאי לכם להמשיך לקרוא, כי הכנו כאן עבורכם סקירה קצרה וברורה על המשקה הנהדר.

אז מה זה ערק בעצם?

ערק, שלפעמים נקרא גם ארק הוא משקה אלכוהולי חריף שמיוצר באמצעות התססה וזיקוק של אלכוהול, כאשר בתוך הנוזל משרים זרעי אניס או עלי אניס מיובשים כחלק מתהליך ההכנה. זרעי האניס בולטים מאוד בטעם של המשקה, ויוצרים ארומה ייחודית. השם הוא בערבית, ומעניין לדעת שפירוש המילה ערק הוא 'זיעה', והמשקה נקרא כך מכיוון שתהליך הזיקוק שהמשקה עובר כולל אידוי וטפטוף, מה שמזכיר כמובן את תהליך ההזעה האנושי.

מאיפה הגיע הערק?

אם תהיתם מאיפה הגיע הערק, נגלה לכם שהוא ממש מקומי, כן גם באזור שלנו היתה בעבר תעשיית אלכוהול מפותחת. שורשיו של המשקה הנהדר הזה הם באזור הים תיכוני שלנו: ישראל, סוריה, לבנון, טורקיה, וגם באזור צפון אפריקה, במדינות כמו מרוקו וטוניסיה. בלבנון, באזור שנקרא זחלה, יש ייצור של ערק שנקרא ערק זחלאווי, על שם המקום, והוא נחשב ליוקרתי ומיוחד. בין יצרני הערק הבולטים בארץ אפשר למנות את עלית הארק, ובציבור הערבי בולטים המותגים ערק חדאד וערק רמאללה.

איך מכינים ערק?

תהליך הכנת הערק הוא לא תהליך מאוד מורכב. בשלב הראשון מתסיסים פירות מתוקים כמו תאנים או ענבים, בעבר השתמשו גם בתמרים. בשלב השני מזקקים את הנוזל כדי להעלות את רמת האלכוהול שבתוכו, ובדרך כלל לפני סבב הזיקוק השני מוסיפים את זרעי האניס כדי שהמשקה יקבל את הטעם המובהק שלו. אם מעניין אתכם לנסות להכין ערק בבית נגלה לכם שמדובר על תהליך אפשרי בהחלט, זה לא משהו מאוד מורכב שדורש ציוד מיוחד. מה שכן, תצטרכו ללמוד על תהליך הזיקוק ומה צריך כדי לבצע אותו בצורה נכונה.

קוקטיילים עם ערק

את הערק אפשר לשתות נקי כמובן, אבל בדרך כלל שותים אותו עם מים קרים או קרח. אפשר לשתות ערק גם עם תמציות טעם שונות, למשל תמצית לימון שיוצרת לנו ערק לימונים, וניל, או תמצית שקדים. אפשר להכין כמובן גם קוקטיילים עם ערק כדי ליהנות משילוב טעמים. אז אם אתם אנשים של קוקטיילים, יש לנו כאן מתכון מעולה בשבילכם למוחיטו עם ערק, קליל ומהיר להכנה. המצרכים הדרושים הם כפית סוכר, 25 מ"ל מיץ לימון, כ45 מ"ל ערק, 2 פרוסות לימון, עלי נענע, כוס סודה, וקוביות קרח. בשלב הראשון ממיסים את הסוכר בכוס היי בול עם קצת מים רותחים ומוסיפים את עלי הנענע. בשלב השני מוסיפים את פרוסות הלימון, ממלאים את הכוס בקרח, ומוסיפים ערק. בשלב השלישי 'סוגרים' הכל עם סודה, והקוקטייל שלנו מוכן לשתייה.

סיכום

אז כמו שראינו, הערק הוא ממש בן בית פה במרחב שלנו. הוא קיים כבר שנים רבות, כחלק ממסורת עשירה של ייצור אלכוהול באמצעות התססה של פירות וזיקוק שלהם. הערק הוא משקה סופר פופולרי במדינת ישראל, ואפשר לשתות אותו בכל אירוע, החל מישיבה עם חברים בשישי בערב, דרך יציאות לבילוי בבר השכונתי וארוחות במסעדות, ועד לשמחות ואירועים כמו חתונות.

הבהרה

אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!

בחזרה לחלק העליון