למצוא ברמן מצוין זה לא פשוט, מכיוון שיש המון ברמנים שמסיימים קורסים אבל לא נותנים שירות טוב, או שיש ברמנים טובים ומקצוענים אבל הם נדירים מאוד. אנשים רבים מחפשים עבודה בתור ברמנים, במיוחד אחרי קורס מקצועי, אבל מה בעצם כדאי לבדוק כדי לדעת מי הוא הברמן המתאים ביותר?
כשמגיעים לברמן שסיים קורס, חשוב לבדוק איזה ידע הוא רכש. הקורסים מלמדים לא רק איך להכין משקאות, אלא גם על סוגי האלכוהול השונים, התאמת קוקטיילים ואפילו על מתן שירות. אבל, כדי להיות ברמן טוב באמת, צריך גם ניסיון בשטח. מומלץ לשאול האם הוא עבד במקומות אחרים, כמה זמן ואילו משקאות הוא התנסה להכין.
דרך אגב, ברמן חכם שמחפש עבודה ואין לו עוד ניסיון, יציע להכין לכם משקאות במקום כדי להפגין את המיומנויות שלו, זה גם מעיד על כך שהוא תרגל במטרה להיות טוב במשהו הוא עושה.
מעבר ליכולות טכניות, ברמן טוב צריך לדעת לנהל שיחה עם הלקוחות בצורה מקצועית, במיוחד אם מדובר בלקוחות שתויים שמגיעים לפעמים. מי שסיים קורס ברמנים צריך לדעת איך לגשת לכל סוגי האנשים, להתמודד עם מצבי לחץ ולהציג יחס אדיב ומזמין.
שפה טובה היא גם מרכיב חשוב, במיוחד בברים בינלאומיים. יש כאלה שמתמקצעים גם בשפה נוספת כחלק מהקורס, וזה בהחלט יכול לעזור ליצירת אווירה נעימה ומקצועית.
מומלץ לבדוק באתרי דרושים ייעודיים או דרך חברות השמה, אבל הדרך המעניינת ביותר היא ליצור קשר עם בתי הספר לברמנים. לרוב, הקורסים המקצועיים מכילים פרויקטים מעשיים שמאפשרים לתלמידים לעבוד בברים מקומיים במסגרת ההכשרה, מה שמספק לבעלים הזדמנות לבחון את הכישורים שלהם בשטח.
לברמנים מצוינים יש גם גישה לכלים טכנולוגיים שיכולים לשפר את רמתם המקצועית. חלק מהקורסים המתקדמים משלבים מערכות תוכנה לניהול ברים ואפליקציות שמלמדות איך לנהל מלאי אלכוהול. באמצעות כלים כאלה, ברמנים לא רק לומדים להכין משקאות, אלא גם לומדים לנהל את הבר בצורה יעילה יותר. בדרך הזו הברמן יוכל לנהל את הבר בצורה חלקה ויוכל לנהל משמרות ללא שום בעיות.
הכי חשוב לזכור שיחס אישי ואנושי הוא מה שעושה את ההבדל בין ברמן טוב לברמן מצוין. היכולת לשדר אווירה נעימה, להקשיב לצרכי הלקוחות ולהיות גמיש בשירות, יוצרת חוויה שהאורחים ירצו לחזור אליה שוב ושוב. זה לא רק קוקטיילים טובים, זה האדם שמאחורי הבר.
כשמחפשים ברמן טוב, חשוב לשים לב לא רק לידע התיאורטי מהקורס, אלא גם לניסיון המעשי שלו, לאישיות שלו, וליכולת שלו להשתמש בכלים טכנולוגיים לניהול ברים. כך תוכלו להבטיח חוויה מקצועית וטעימה עבור הלקוחות שלכם.
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!