אלכוהוליסט - קורס ברמנים אינטרנטיאלכוהול – קצת היסטוריהאלכוהול אינו המצאה חדישה, יש עדויות רבות לצריכת אלכוהול והכנתו כבר בימי קדם. אפילו בתנ"ך אנחנו עדים להשתכרותו של נוח. יש בנמצא עדויות וציורים המעידים על כך שאלכוהול הייתה שכיחה בתקופות מוקדמות מאוד. כיום שתיית אלכוהול רווחת לא פחות מבימי קדם ונראה כי למעלה מתשעים אחוז מן האוכלוסיה הבוגרת צורכת אלכוהול במידה זו או אחרת. מקורו של המושג "אלכוהול" טמון בשפה הערבית דווקא al kuhl ופירושו – תמצית, מהות או עיקר. אנחנו מכנים בשם אלכוהול משקאות שבבסיסם יש כוהל אתנול C2H5OH שנפחו עולה על 0.2 אחוז. דרכו של האלכוהול בגופנוהאלכוהול נכנס לגופינו אל מערכת העיכול שלנו וממנו הוא מגיע במהירות אל מחזור הדם או אז הוא מתפשט במהירות לרקמות הגוף. מהירות ההתפשטות תלויה, כמו שאנשים רבים יודעים, במידה רבה בשאלה אם אכלנו לפני ששתינו או לאו. מאחר והאלכוהול מתחיל את דרכו, כאמור, במערכת העיכול, אזי אוכל עשוי לעכב במעט את התפשטות האלכוהול אל מחזור הדם. הכנת משקאות אלכוהולייםניתן להפיק אלכוהול מכל חומר המכיל בבסיסו סוכר, על כן עושים אלכוהול מפירות למשל בנוסף גם מדגנים ניתן להפיק אלכוהול שכן גם בהם יש כמות מסויימת של סוכר. בעצם האלכוהול הוא תוצר של תסיסה. תסיסה זוהי פעילות טבעית המתרחשת בעת מפגש בין סוכר לשמרים. אחוזי האלכוהול נקבעים במידה רבה לפי מידת הסוכר המצוי בחומר הגלם: אם זה פרי או דגן. מאחר ובפרות יש יותר סוכר מאשר בדגנים, ניתן להפיק מהפירות משקאות עם ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר. ניתן להעלות את ריכוז האלכוהול באופן "מלאכותי" על ידי זיקוק ויישון. |
|
נושאים פופולריים: |
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!