צריכת האלכוהול באירופה היא הגובה בעולם, במיוחד אודות למדינות כמו רוסיה ובריטניה. יחד עם זאת, אירופה נחשבת ליבשת המתוירת ביותר, ובהתאם לכך – אלכוהול הוא חלק מהחגיגה של התיירים והמבקרים. מי היא המדינה בה נמצא האלכוהול המשובח ביותר, איפה הכי משתלם לשתות אלכוהול ומה הם ברי הקוקטיילים הטובים ביותר באירופה?
האוזו הוא האלכוהול הלאומי של יוון והוא מכיל כ-40% אלכוהול. הוא בצבע שקוף, וכשמוסיפים לו מים או קרח הוא נעשה לבן חלבי. מדובר במשקה חריף מזוקק בטעם אניס, והוא עשוי מענבים או צימוקים מעוכים, בתוספת פירות נוספים וכן תבלינים וזרעים כמו כוסברה, ציפורן, מנטה, שומר, קינמון ועוד. נהוג לשתות את האוזו בטברנות היווניות ולגמוע אוטו באיטיות במשך שעות הערב, לצד מתאבנים כמו סלט יווני קטן, סרדינים, קלמארי ועוד.
המשקה הלאומי של קפריסין הוא הזיווניה. הוא מיוצר מענבים ואחוז האלכוהול שבו נע בין 60-90. ללא ספק, מדובר במשקפה חריף ביותר שגם מכונה כ"וויסקי קפריסאי". את הזיווניה נהוג לשתות בכוסות קטנים עם מלפפון חתוך בפנים כדי לעדן ולאזן את טעם האניסי החריף.
בולגריה היא אחת המדינות בהן צריכת האלכוהול לנפש היא הגבוהה בעולם, והרבה אודות למשקה הלאומי שלהם – הראקייה. מדובר במשקה פירותי בעל 40% אלכוהול, העשוי מענבי מוסקט בשלים. הראקייה הינו משקה ארומתי ושקוף, ונהוג לשתות אותו בליווי של ירקות טריים או כבושים, וכן בליווי של נקניקים מעושנים. הוא אמנם המשקה הלאומי של בולגריה, אך מזוהה עם עוד מספר מדינות במזרח אירופה ובמיוחד בארצות הבלקן.
גיאורגיה היא אחת המדינות העתיקות בייצור יין. צ'א צ'א, התזקיק הלאומי של בולגריה, כמו מרבית המשקאות הלאומיים באירופה, עשוי משאריות ענבים. מדובר ביין חזק במיוחד בעל 50% אלכוהול, והגרוזינים האמיתיים אף משתמשים בו לצחצוח שיניים ושותים אותו בארוחת בוקר. צבעו צבע דבש וטעמו מזכיר במעט ברנדי מתקתק, ולמרות אחוז האלכוהול הגבוה שבו הוא אינו מדיף ריח אלכוהולי חזק.
המשקה הלאומי של ספרד הוא הסידרה, סיידר מקומי מתקתק-חמצמץ וטעים להפליא עם 4-8 אחוז אלכוהול בלבד. הוא מופק מתפוחי עץ שהותססו, מוגש קר ונמזג מגובה רב בטקס מרשים, בו המוזג נושא את הקנקן אל-על. את הסידרה נהוג לשתות כשבתוכה פירות חתוכים, בכוס נמוכה ורחבה. בגלל טעמו המיוחד והעובדה שיש בו לא מעט אחוזי אלכוהול, הוא אהוב במיוחד על נשים, וניתן לשתות אותו בקלילות וליהנות.
הראקי הוא המשקה הלאומי של התורכים והטעם השולט בו הוא טעם האניס, בדומה לאוזו של היוונים. המשקה מיוצר מענבים, והחל את דרכו בתורכיה לפני כ-300 שנים. בשונה מהאוזו, בראקי לא תמצאו תבלינים כמו אגוזים, קינמון, ויצפורן, אלא בשמן אניס ובתבלינים נוספים המזכירים אניס כמו ליקריץ, שומר וכוכב אניס, ובהתאם לכך טעמו וריחו של המשקה חזקים. הראקי נמהל במים עד לרמה של 40-45 אחוז אלכוהול. הטורקים והיוונים קנאים מאוד למשקה הלאומי שלהם, ולכן לא מומלץ לבקש בתורכיה אוזו עם קרח, אלא ראקי עם קרח
לאיטליה מגוון משקאות לאומיים ופופולאריים, בניהם הלימונצ'לו, נגרוני וכמובן ליקר הקמפרי. הקמפרי הינו ליקר עשוי צמחים, פירות ותבלינים וצבעו אדמדם. האיטלקים שותים את הקמפרי לא רק במאורעות משמחים אלא גם בשעות אחר הצהריים הנעימות וכן לפני ארוחה, ונהוג לשתות אותו בתוספת קרח ומיץ אשכוליות/תפוזים/טוניק או סודה בתוספת פלח תפוז.
המאמר נכתב בשיתוף השטיח המעופף
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!