לקוקטיילים יש מקום מרכזי וחשוב בכל מסעדה. לעיתים דווקא הבר הוא זה שמכריע וקובע את הבחירה של הלקוח במסעדה.
משום כך, כשמדובר בבחירת קוקטיילים לבר מסעדה, חשוב לקחת בחשבון שילוב של אפשרויות קלאסיות לצד מודרניות. כי הקוקטיילים הקלאסיים כבר הוכיחו את עצמם ועמדו במבחן הזמן והם ברוב המקרים אהובים על רבים. נמנה להלן מספר קוקטיילים קלאסיים שמתאימים לבר במסעדה.
הקוקטייל הנצחי הזה עשוי עם וויסקי, סוכר, ביטר וטוויסט של הדרים. זוהי בחירה פשוטה אך מתוחכמת הפונה לאוהבי וויסקי.
מרטיני:
מרטיני קלאסי עשוי עם ג'ין וורמוט יבש, מעוטר בטוויסט של זית או לימון. זוהי בחירה מעודנת ואלגנטית שלעולם לא יוצאת מהאופנה.
מרגריטה:
הקוקטייל המרענן הזה עשוי עם טקילה ומיץ ליים. הקוקטייל הזה הוא בחירה פופולרית בקרב לקוחות רבים המחבבים ומחפשים טעם של מקסיקו. ניתן כמובן לערבב עם קרח להגשה מושלמת.
מוחיטו: מוחיטו הוא קוקטייל קובני העשוי מרום לבן, מיץ ליים, סוכר, עלי נענע ומי סודה. זוהי אופציה קלילה ומרעננת המושלמת לערבי קיץ חמים.
בעוד שלקוקטיילים קלאסיים יש את מקומם היציב, עדיין לא מומלץ לוותר על קוקטיילים מודרניים כדי למשוך לקוחות צעירים המחפשים חדשנות וגיוון. נציג לפניכם מספר קוקטיילים מודרניים שמתאימים לבר במסעדה:
אספרסו מרטיני: הקוקטייל הזה משלב וודקה, ליקר קפה ושוט של אספרסו. זוהי בחירה מושלמת עבור חובבי קפה שנהנים מבעיטה קטנה במשקה שלהם.
אפרול: הקוקטייל האיטלקי הזה צבר פופולריות בשנים האחרונות. הוא עשוי עם אפרול, פרוסקו, ותוספת של מי סודה, מעוטר בפרוסת תפוז. זוהי אופציה קלילה יחסית ומרעננת למי שמעדיף משקה דל אלכוהול.
מוסקבה פרד: קוקטייל זה עשוי עם וודקה, בירה ג'ינג'ר ומיץ ליים מוגש בספל נחושת, שמוסיף נופך של חידוש. תמיד יהיו לקוחות שייהנו ממשקה טעים ומתובל בצורה דומיננטית יותר.
פלומה תוססת בניחוח הדרים: הקוקטייל המקסיקני הזה עשוי עם טקילה, סודה אשכולית, מיץ ליים וקורט מלח. זוהי אופציה תוססת עם הדרים שמשתלבת היטב במטבח המקסיקני.
תמיד כדאי לחשוב על בידול ומיתוג של המסעדה בעזרת קו ייצור עצמאי וייחודי של קוקטיילים. עליכם לחשוב על מתכונים לקוקטיילים ייחודיים שישקפו את הסגנון והאווירה של המוסד שלכם. אלה יכולים להיות יצירות ייחודיות או טוויסטים של מתכונים קלאסיים ומוכרים.
כדאי כמובן לפנות אל אנשי מקצוע מומחים לתחום כדי להגיע לתוצרים משובחים שאכן יעשו את העבודה.
לסיכום, בחירת הקוקטיילים הנכונים לבר המסעדה דורשת תשומת לב רבה כדי להגיע לתפריט משקאות מגוון ומושך.
בר מושקע ומשובח ישפר את חווית האוכל של הלקוח שיזכור אתכם ואת הטעמים המושלמים לאורך זמן. זה מה שגם יחזיר אותו שוב ושוב למסעדה שלכם!
אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר. השתיה אסורה למי שלא מלאו לו 18 שנים. אנא - שתו באחריות!